Belangrijk punt vandaag voor spelers die de verkeerde keuze maken tactisch. Draaien, afslaan om in te spelen revers of verhuizen voor een juiste slag en raam uitgang ?

Hier is de situatie. Rechtshandig naar links of linkshandig naar rechts, je moet een bal uit het raam spelen vanuit de diagonaal op je forehand. Het probleem is de keuze van het schot. Of ik speel een forehand window exit met het risico mijn positie te verliezen, of ik draai met de bal om een ​​backhand te spelen.
Deze situatie, op een gevorderd niveau, is niet langer een punt van zorg omdat de spelers weten hoe ze de baan van de bal moeten lezen. Maar op een beginner tot gemiddeld niveau kan deze kleine tip helpen.

Plaats het pala

Het is niet ingewikkelder dan dat. Als je weet dat de bal op je forehand komt, plaats je de pala terug, met de bovenkant of kop van de pal naar het glas gericht. Zo heb je een neutrale basis. Komt de bal bij het glas? Geen zorgen, ik ga met haar mee, en besef dat ik haar forehand kan spelen, ik ben al klaar met mijn pala om de bal te duwen en mijn positie naar voren te herstellen.

De bal van mijn tegenstanders neemt meer een hoek aan (misschien een backhand-salvo van hen, een víbora of een smash, uiteindelijk maakt het niet uit), mijn pala wordt geplaatst, ik begeleid de bal, ik besef dat ik dat niet zal doen in staat zijn om op de forehand te spelen, dus ik draai, de pala blijft op zijn plaats, en als ik eenmaal heb gedraaid, activeer ik de backhand.

Laten we eens kijken hoe het eruit ziet op video

In deze video kun je zien hoe de speler zijn pala plaatst en vervolgens de beslissing neemt om al dan niet te draaien, afhankelijk van de hoek en de rebound. Door dit te doen, leert u uw positie op de baan vast te houden voor het volgende schot. Je bent goed geplaatst om de window exit te spelen, je neemt de juiste beslissing en na de impact ben je, naast het naar voren eindigen om je tegenstanders onder druk te zetten, al klaar voor de volgende bal.

Op hoge snelheid is deze oefening veel moeilijker, maar als je tijdens het leren, op veel lagere snelheid, begint te weten hoe je kunt detecteren of je deze vensteruitgangen met forehand of backhand moet spelen, leer je de trajecten te lezen met een pala altijd correct geplaatst en klaar voor actie.
Vamos! 

Julien Bondia

Julien Bondia is een leraar van padel in Tenerife (Spanje). Columnist en adviseur, hij helpt je beter te spelen door middel van zijn tutorials en tactische/technische artikelen padel.