Miguel lamperti is nog steeds daar ! Op 44-jarige leeftijd is de Argentijn niet van plan op te geven. Padel Magazine ontmoet hem tijdens Mexico majoor van Premier Padel in Monterey.

blijf vechten

Lorenzo Lecci Lopez: Wat vind je van dit Monterrey-toernooi?

Miguel Lamperti: “De faciliteiten zijn fantastisch, ik maak veel foto's! Het centre court is enorm, en ik hoop dat de tribunes vol raken, dat zou geweldig zijn.”

Lorenzo Lecci Lopez: Je bent een emblematische speler in deze sport, maar velen ontdekken de padel en ontdek je tegelijkertijd. Vertel ons hoe je bent begonnen padel.

Miguel Lamperti: "Ik ben begonnen op" padel in 1992. De padel was een rage in Argentinië. Ik was 12 jaar oud en ik speelde basketbal. Er was een baan met muren geïnstalleerd waar ik speelde en ik ging erin. Al snel kreeg ik te horen dat ik heel goed speelde, en ik begon toernooien te doen. In een jaar tijd slaagde ik voor alle categorieën en op mijn 16e begon ik professioneel te spelen. In 1999 eindigde ik met koppel nr. 2 in Argentinië en twee jaar later met koppel nr. 1. Daarna heb ik vier jaar in Brazilië doorgebracht en in 2006 ben ik in Spanje geland om de confrontatie met de besten aan te gaan. En dat is het nog steeds!”

Lorenzo Lecci Lopez: Denk je dat het verplicht is om in Spanje te wonen om tegen de besten te vechten?

Miguel Lamperti: “Vandaag denk ik dat dat minder het geval is. Er zijn zoveel toernooien... Meer dan 30. Dus misschien is het niet nodig omdat we het hele jaar door reizen. de padel lijkt steeds meer op tennis en ik denk dat het goed is voor de spelers!”

Het beste racket

Lorenzo Lecci Lopez: Laten we het hebben over je racket...

Miguel Lamperti: “Het is het beste racket dat ik ooit heb gehad. Ik speel er al sinds 2010 mee. Dit is een limited edition die we hebben gemaakt. Het is de Nox ML met wat aanpassingen. Het heeft de 18k carbon die de bal heel snel uit de sleutel haalt, maar ook controle geeft.

“Het verschil tussen dit racket en de andere is dat het ideaal is voor de beginner, de gemiddelde speler of de professionele speler. Ik haal de rackets rechtstreeks uit de winkel en er is geen verschil. Het is een zeer flexibel racket. Ik vind het geweldig en zou het voor geen goud willen veranderen.”

Lorenzo Lecci Lopez: Sommige spelers veranderen het gewicht, de balans... Doe jij dat ook?

Miguel Lamperti:v“Ja, het hangt allemaal af van de mensen. Ik speel bijvoorbeeld met pala's die 377 gram wegen. Een racket dat minder weegt heeft niet zoveel kracht, maar is wel makkelijker te verplaatsen. En vice versa."

Leads over zijn teamgenoot voor 2023

Lorenzo Lecci Lopez: Er zijn veel paarwisselingen geweest. Je speelde met Yanguas op de WPT in Mexico, hier ben je met Cepero. Wat is het project voor 2022?

Miguel Lamperti: “Het is niet 100% zeker, dus ik kan het je nog niet vertellen. Dat vertel ik je over twee weken.”

Lorenzo Lecci Lopez: Uit welk land komt hij?

Miguel Lamperti: 'Het land... Hij is een erg goede speler. Hij is zeer getalenteerd, niet zo jong als de laatste drie spelers met wie ik speelde, maar jonger dan ik! Hij is erg blij om naast mij te kunnen spelen en ik hoop dat we goede resultaten kunnen behalen."

Lorenzo Lecci Lopez: Wat is het plan? Wil je komend seizoen beide circuits spelen? Meer dan 30 toernooien voor een 44-jarige speler ?

Miguel Lamperti: "Eerlijk gezegd, als het fysiek het toelaat, zou ik graag willen spelen. Ik hou van competitie. Het is waar dat ik deze maand moe ben, maar zoals alle spelers. Je moet ook veel mentaal werk verzetten om vol te houden als de resultaten niet de beste zijn.”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !