In de eerste halve finale van de dag voor de heren stonden de paren Navarro/Chingotto en Stupaczuk/Di Nenno tegenover elkaar. Wat een strijd ontstond er dit seizoen tussen de twee paren: na ruim 2 uur en 40 minuten strijd was het het Argentijnse duo dat als beste uit de bus kwam, 5-7, 7-6 (3), 6-0.

Na hun nederlaag vanaf de 16e finales Bij de Greenweez Paris Major bevonden de “Superpibes” zich in de halve finales van een toernooi, tegenover een zelfverzekerd duo. Deze poster leek op wraak na de Human-finale Padel Toulouse Open, gewonnen door het Argentijnse paar.

Een succesvolle eerste ronde

Een fanfarestart voor het duo Navarro/Chingotto. Als ze in de eerste game een eerste breakpoint redden, leggen de Spanjaard en de Argentijn hun spel op aan hun tegenstanders. De gitaar zal uit de volgende game hebben gebruld, een eerste break in de hand, zeer snel bevestigd.

Dit was zonder te rekenen op de uitbarsting van trots van de “Superpibes”. Verslagen tijdens de eerste twee gouden punten, profiteerde Stpua / Di Nenno van een meningsverschil tussen Chingotto en Navarro om de achterstand weg te werken en weer op het goede spoor te komen in deze eerste ronde. Terug naar 3-3.

Er zijn enige tekenen van ergernis zichtbaar bij Fede Chingotto, na verschillende fouten op zijn forehand. Hij en Paquito slaagden er echter in om de teugels van de wedstrijd terug te pakken en de comeback van Stupa en Di Nenno te stoppen.

De brekerkansen volgen elkaar net zo goed op als de gouden punten. Solide wisten de twee ploegen hun inzet vast te houden en na vijftig minuten spelen was de stand gelijk: 4-4.

We gaan klap voor klap op in dit deel en geen van beide teams slaagt erin zich aan de score te onttrekken. Het zal nodig zijn om te wachten tot de twaalfde game om een ​​nieuwe pauze te hebben, die zal leiden tot de overwinning van de eerste ronde voor Chingotto / Navarro. Een zeer evenwichtig duel tussen deze twee ploegen in deze set, dat 1u07 duurde.

Score van de eerste set: 7/5.

Stupaczuk/Di Nenno, versleten

Tweede set van gelijkheid tussen de twee teams, elk wint zijn service. Maar het duo Chingotto/Navarro kreeg tijdens de eerste game zelfs een onverwachte boost: terwijl ze het punt hadden verloren, viel de bal uit de broek van Federico Chingotto. Wij herinneren ons dat op padelAls de bal voor de eerste keer uit de zak van de speler valt, moet het punt opnieuw worden gespeeld. In plaats van een mogelijk breakpoint voor de “Superpibes” werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door Navarro/Chingotto.

De set keerde echter in het voordeel van de “superbibes” die profiteerden van een slecht spel van hun tegenstanders, op opslag van Paquito Navarro. Ze krijgen de eerste break van deze tweede ronde, na verschillende games die goed zijn gespeeld door de servers.

Fysiek voelen we Stupa en Di Nenno beter, halverwege de tweede ronde. Op de linkerdiagonaal profiteert Franco Stupaczuk van het voordeel in de uitwisselingen. Ze worden gebruikt om de tweede ronde te winnen. Navarro en Chingotto gaven niet op en wisten zelfs hun voorsprong in te halen. 5-5, net als in de eerste set.

De “Superpibes” herwonnen meteen de voorsprong en hadden zelfs een setpoint op 6-5, maar een grote fout van Franco Stupaczuk bracht zijn tegenstanders weer in de wedstrijd. In plaats van afgeleid te worden, won het Argentijnse duo de tiebreak en hervatte het de wedstrijd.

Tweede setscore: 7-6 (3).

Overwinning door knock-out

Laatste set en we maken een vliegende start met vier entry breakpoints voor het Chingotto/Navarro-koppel. Ze worden op intelligente wijze gered door Franco Stupaczuk en Martin Di Nenno. Het Argentijnse duo ontvouwde zich vervolgens en legde hun tegenstanders twaalf punten op rij op, waardoor ze in deze derde ronde al snel met 3-0 voor stonden.

Ongeorganiseerd door het agressieve spel van Stupaczuk/Di Nenno, bevindt Paquito zich vaak aan de rechterkant en Chingotto aan de linkerkant, tot hun grote ongeluk. De finalisten van de Greenweez Paris Major zakten in deze laatste ronde en werden grotendeels gedomineerd in de uitwisselingen. De score is zwaar, 5-0 na amper twintig minuten spelen.

De op veren gemonteerde “Superpibes” laten niets aan hun tegenstanders over. En in een wedstrijd die in de eerste twee rondes in evenwicht was, walgden Franco Stupaczuk en Martin Di Nenno van Paquito Navarro en Federico Chingotto, waardoor ze een 6-0 opleverden.

Na hun nederlaag aan de kant van Parijs keerde het Argentijnse duo terug naar de finale, niet zonder zichzelf bang te maken. Eindscore: 5-7, 7-6 (3), 6-0.

We zullen nog wat langer moeten wachten om hun tegenstanders te ontdekken, in de tweede halve finale van de dag. Wie bereikt de finale van de Madrid Masters, Coello/Tapia of het verrassingskoppel Gutiérrez/Gutiérrez?

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.