Het is duidelijk dat de eerste twee kwartfinales van deze vrijdag zullen hebben geduurd. Na de overwinning van Castello en Osoro tegen Araujo/Salazar, was het de beurt aan Lebron/Galan en Nieto/Sanz om weer op het goede spoor te komen. En de strijd was zwaar tussen deze twee teams, die drie sets nodig hadden om tussen hen te beslissen.

In deze volkomen gekke wedstrijd, in een elektrische atmosfeer, Het waren uiteindelijk Lebron en Galan die daarna ontsnapten 2:21 wedstrijd : 6/3 2/6 7/5.

Lebron en Galan, keizerlijk op hete momenten

100% gouden punten gewonnen in de eerste ronde (4/4), dit is de statistiek van de eerste set. Juan Lebron en Alejandro Galan breken in deze wedstrijd vanaf het begin. Coki Nieto en Jon Sanz hervatten onmiddellijk hun dienst en brachten een blanco pauze toe aan de voormalige nummer 1 van de wereld.

De belangrijke momenten zijn echter in het voordeel van Lebron en Galan. DE Wolf en Galantico zijn imperiaal op de beslissende punten. Wij hebben echter het gevoel dat Coki Nieto en Jon Sanz nooit ver weg zijn. Ze hebben slechts een paar aanpassingen nodig.

Te ver in deze eerste set, Nieto en Sanz kunnen niet terugkomen om te scoren. Uiteindelijk zijn het inderdaad Lebron en Galan die het voortouw nemen: 6/3.

JUAN LEBRON MASTER-FINALE

En dan keert de trend om

Laten we deze statistiek niet vergeten: 100% van de gouden punten gewonnen door Juan Lebron en Alejandro Galan in de eerste set. Nou, in de tweede set, 100% van de gouden punten worden gewonnen door… Coki Nieto en Jon Sanz (dit keer opnieuw 4/4).

Hoewel de voormalige nummer 1 van de wereld sleutelmomenten perfect beheerste, werden ze volledig in het nauw gedreven door hun tegenstanders. In de tweede ronde worden ze twee keer gebroken. Tegenover hen vinden we in het bijzonder a Coki Nieto imperial op de blokken (maar toch tegenover de meester in de zaak). Het duo Lebron/Galan heeft nog steeds de kansen om terug te komen, met 12 breekballen (!), voor 0 omgerekend.

De wedstrijd wordt volledig hervat in het Palau Sant Jordi. Coki Nieto en Jon Sanz, de rookies van deze Master Finale, keer overal terug naar een set: 6/2.

NIETO SANZ MASTER-FINALE

Overwinning, aan het einde van de spanning

In deze derde set gaat het niet goed met de dubbeltitelhouders. Zij die erin geslaagd waren de eerste 4 beslissende punten te behalen, hebben nu 7 gouden punten verloren. Bovendien is de videoscheidsrechter duidelijk geen voorstander van Alejandro Galan, die twee keer bestraft werd omdat hij bij een tegenaanval het net aanraakte.

Het waren Coki Nieto en Jon Sanz die als eersten braken in deze set. Ze serveren zelfs voor de wedstrijd, op 5/4. De trillende arm, de buitenstaanders fouten opstapelden, ook al hadden ze het de hele wedstrijd zo goed gedaan. Met hun rug tegen de muur lanceren Galan en Lebron zichzelf opnieuw als de kampioenen die ze zijn en keren terug naar 5/5.

als symbool, Juan Lebron en Alejandro Galan ontnemen Coki Nieto en Jon Sanz een tiebreak un punt van goud. Deze wedstrijd werd op ervaring gewonnen door de voormalig nummer 1, die er één won beste wedstrijden van hun seizoen.

Voor de dubbeltitelhouders was het warm, maar het avontuur gaat verder. Het wachten is nu op hun tegenstanders die de laatste wedstrijd van de dag spelen. Het zal óf zo zijn Stupaczul/Di Nenno, voor een herkansing van de finale van Milaan, of Garrido/Gonzalez, voor een nieuwe wedstrijd tussen Spanjaarden.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.