Koning Bela was op bezoek bij de Pyramids-club voor een tentoonstelling met zijn nieuwe apparatuurfabrikant Wilson. De Argentijn geeft ons een exclusief interview.

Ontspannen en zelfverzekerd vertrouwt hij Lorenzo Lecci López toe over de evolutie van zijn spel, zijn relatie met Wilson, en hij hoopt dat het "gekibbel" tussen de padeleiders kan eindigen.

"Les Pyramides, een prestigieuze club"

Lorenzo Lecci López: Tien jaar geleden kwam je om de eerste padelbaan in de hele regio Parijs in te huldigen. En vandaag ben je terug en zijn er 10 banen.

Fernando Belasteguin: “Ja, ik herinnerde me dat ik naar deze geweldige club kwam. Het allereerste land! Tien jaar zijn verstreken, en ikIk twijfel er niet aan dat niet alleen deze club, maar ook Parijs en heel Frankrijk niet vreemd zijn aan de grote ontwikkeling que kent en zal padel in de wereld kennen.

Vandaag zien zo'n prestigieuze club als de Pyramides-club met 7 staanplaatsen en een half overdekte structuur, is een groot genot. Ik twijfel er niet aan: in de toekomst zal ik nog veel meer padelbanen zien. ”

belasteguin-lopez-lecci-pyramides-interview-geschaald

De evolutie van "Rey"

Lorenzo Lecci López: Wat is het belangrijkste verschil in de wedstrijd tussen de Bela van 2010 en de Bela van nu?

Fernando Belasteguin: “Ik moest evolueren op mijn aanvalsschoten. Ik probeer te verrassen met een steeds kortere timing. Als ik competitief wil blijven, Ik moet me aanpassen aan de evolutie van padel. In 2020 ben ik niet dezelfde speler als in 2010, en volgend jaar zal ik weer anders zijn. ”

Lorenzo Lecci López: Fernando, wat is er op menselijk niveau veranderd? Looptijd? De ervaring?

Fernando Belasteguin: “In 2010 werd mijn tweede dochter geboren. Kinderen veranderen je voor altijd, en dat is de grootste verandering. Sportief gezien stelt mijn lichaam me nog steeds in staat om elke dag 100% te trainen, ook al heb ik meer rust nodig. "

Zijn optreden op de World Padel Tour

Lorenzo Lecci López: In de halve finales van het toernooi op Menorca, je wint met Tapia een ongelooflijke wedstrijd tegen het meest fitte paar van het moment (Lebron / Galan). Wat waren de sleutels tot deze oppositie?

Fernando Belasteguin: “We hebben de mentale intensiteit gedurende de twee uur van de wedstrijd behouden. Het stelde ons in staat om de kansen te grijpen die ze ons op bepaalde punten in het spel gaven. Dit jaar zijn ze de beste. Ze hebben 4 van de 7 toernooien gewonnen. Als het beste paar van het jaar je een kans geeft, grijp die dan. We wisten hoe we het moesten grijpen, maar de sleutel was om tijdens het spel gefocust te blijven.'

Lorenzo Lecci López: Wat vind je van de introductie van “Punto de Oro” op de WPT?

Fernando Belasteguin: “Zoals bij alle veranderingen waar de speler geen invloed op heeft: ik heb een contract bij de WPT, en ze vertelden me dat ik dit jaar met Punto de Oro moet spelen. Ik had toen twee opties: klagen, maar ik zou veel energie en tijd verspillen; of anders trainen en aanpassen aan Punto de Oro. Ik koos voor de tweede optie. De WPT heeft de macht om regels te maken, dus ik ga me altijd aanpassen. Ik vraag me niet af of ik het leuk vind of niet, dat zijn de voorwaarden. "

Lorenzo Lecci López: Veel fans pleiten voor de herintroductie van het winnen van wedstrijden van 3 sets voor de Masters-finale. Ben je voor

Fernando Belasteguin: “Het huidige competitieve systeem is om elke dag te spelen. Er waren zes jaar geleden straight sets, maar het duurde niet lang. Als er finales van 5 sets zijn, moeten we ons minstens één dag vrij geven. Het risico is om zaterdagmiddag om 6 uur een helft te zien en zondagochtend een wedstrijd in 5 sets te moeten spelen. Ik denk niet dat het gezond is voor de speler en voor de sport: er is een grote kans op blessures. Het is niet interessant voor de WPT, want als de speler, die de belangrijkste asset is, geblesseerd raakt, verliest de sport zijn interesse ”

"Lebron en Galan kunnen mijn record verbeteren"

Lorenzo Lecci López: Veel fans op sociale media denken dat jouw prestatie om 16 jaar op de nummer XNUMX plek van de wereld te blijven nooit kan worden geëvenaard. Denk je dat dit record ooit gebroken kan worden?

Fernando Belasteguin: 'Ja, want als ik het deed, is het mogelijk. Ik hoor wel eens dat de padel ervoor minder competitief was, maar dat is niet waar. Padel is een dubbelsport, en als de beste speler rechts en de beste speler links samenkomen, zoals we deden met JM Diaz, dan kan dit paar al die jaren nummer 1 blijven. Ik kon doorgaan met Pablo Lima, die de beste speler aan de rechterkant was. Dit jaar hebben bijvoorbeeld twee uitstekende spelers samengewerkt (Lebron en Galan), ze zijn jong en kunnen het. "

"Wilson wil padel kweken"

Lorenzo Lecci López: Hoe is dit project met Wilson tot stand gekomen?

Fernando Belasteguin: “Alles was erg snel. Wilson nam vorig jaar in september-oktober contact met me op. Mijn contract eindigde met mijn vorige merk. We ontmoetten Wilson en de discussie verliep erg snel. Het eerste wat ze me vertelden, en daarom ben ik bij Wilson: "We willen padel helpen om wereldwijd als sport te groeien".

Voordat ik het zelfs maar had over de economische omstandigheden, de toekomst of wat dan ook, zei ik dat ze voor dit project op mij konden rekenen. De padel gaf me alles. Door deze sport heb ik mijn gezin in Argentinië, Spanje, kunnen helpen.

Toen Wilson, het wereldwijde nummer 1 merk in racketsporten, me vroeg om de sport te ontwikkelen die me alles gaf en om hem over de hele wereld te laten groeien, overtuigden ze me vanaf de eerste discussie. Het was heel gemakkelijk om overeenstemming te bereiken over de voorwaarden van het contract en het nieuwe merk W Bela. Ik ben verheugd ! Ik was gewend om met multinationals te werken, maar Wilson bewees dat ik een ander niveau had. "

Lorenzo Lecci López: Laten we het over je sneeuwschoenen hebben. Zijn er wijzigingen in vergelijking met de andere rackets die u gebruikte die overeenkomen met de evolutie van uw spel?

Fernando Belasteguin: “In de W Bela-lijn hebben we 3 rackets. De pro, de elite en het team. De Pro is de "pala" waarmee ik speel. We wilden het racket waarmee ik speel toegankelijk maken voor het publiek. Ik wilde dat het Wilson-racket mijn identiteit kreeg.

We hebben aan het "hart" in het midden van het racket gewerkt, omdat ik een speler ben die met zijn hart speelt, en aan de aderen aan de uiteinden van het racket. Hierdoor is het racket erg stabiel en sterk, wat overeenkomt met mijn spel.Op de andere rackets in het assortiment behouden we hetzelfde ontwerp met als enig verschil de dichtheid van de materialen.

Voor professionele spelers is het racket stijver. Voor de Elite is het flexibeler en staat de balans van het racket centraal. Bij het team is het zelfs nog flexibeler met de balans iets meer naar de punt toe, zodat de amateurspeler kracht kan hebben met minder ruime bewegingen.

Ik ben heel blij, want het is de eerste keer dat een merk voor alle soorten spelers dezelfde structuur en hetzelfde racket heeft als dat van een professionele speler.'

wilson bela racket

"Ik dacht dat ik nooit meer zou spelen"

Lorenzo Lecci López: “Un Belasteguin nunca se rinde ”{A Belasteguin geeft nooit op}, dit is wat er op de riem van de rackets van de W Bela-reeks staat. Was dit een verzoek van jou, of een idee van Wilson?

Fernando Belasteguin: 'Het is een heel leuke touch van het merk. Deze zin bleef in 2018 gegraveerd. Na 16 jaar en 8 maanden als wereldkampioen nr. 1 bezeerde ik mijn elleboogpees, waardoor ik 5 maanden niet kon spelen.

Het leek alsof het voor mij het einde was, dat ik geen padel meer kon spelen. 5 maanden later, en dankzij de punten die ik eerder in het seizoen had verdiend, kan ik deelnemen aan de Master. Ik heb deze Master gewonnen. Ik had in mijn tas een tekening van mijn dochter Sofia. Ik trainde dag en nacht, maar de elleboog verbeterde niet.

een bela nunca se rinde foto

Deze zin herhaal ik elke keer dat ze iets doen tegen mijn kinderen. Op een dag zag mijn dochter me verdrietig en gaf me de tekening en zei tegen me "vergeet de zin die je ons altijd zegt niet". Ik heb het altijd in mijn tas bewaard, en toen ik de Master won, wilde ik deze overwinning aan hem opdragen.

Het feit dat elk Wilson-racket dat ter wereld wordt verkocht, deze zin met de hand heeft geschreven, als vader geeft het me kippenvel. Het is een herinnering voor het leven. "

Vervolg van'interview ICI.

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een polyglot gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Het heeft de ambitie om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en Werelden) te dekken. Hij is geïnteresseerd in de padelsituatie in Frankrijk en biedt perspectieven voor een optimale ontwikkeling.