Federico Chingotto is bezig zich aan te passen na zijn scheiding van Juan Tello. De Argentijn legt zich bij de microfoon uit Padel Magazine depuis Monterrey en de majoor van Premier Padel.

De scheiding was moeilijk

Lorenzo Lecci Lopez: Zijn de faciliteiten van deze Major op het niveau van de 3 andere Majors van het seizoen?

Federico Chingotto:"Ik denk het wel. Alle faciliteiten zijn helemaal op orde met dit toernooi. Het werk van het hele team van Premier Padel is altijd heel erg goed.”

Lorenzo Lecci Lopez: Je scheiding van Juan Tello heeft het circuit opgeblazen. Hoe voelt het om met iemand anders te spelen na zoveel tijd met Juan?

Federico Chingotto:"Het is erg moeilijk. Ik probeer me nog steeds aan te passen. We speelden al heel lang met onze speelstijl, met zeer duidelijke spelreeksen die we uit ons hoofd kenden. Beetje bij beetje nemen we met Javi Garrido onze sporen en worden we een gevaarlijk paar.

Mezelf verbeteren

Lorenzo Lecci Lopez: Denk je op persoonlijk vlak dat je door deze scheiding nieuwe punten kunt vinden waaraan je kunt werken die je nog niet eerder zag met deze beroemde speelstijl met Juan?

Federico Chingotto:'Ja, en daarom zijn we uit elkaar gegaan. We wilden onszelf verbeteren door op een andere manier te presteren. Probeer op persoonlijk vlak beter te presteren. Ik denk dat het voor beiden goed zal zijn om vooruitgang te boeken.”

Lorenzo Lecci Lopez: Op welke punten denk je dat je kunt verbeteren?

Federico Chingotto:“Ik denk dat ik me op veel punten kan verbeteren. In de verdediging wil ik wat bewegingen corrigeren, in de aanval werk ik veel aan mijn slag, en ook aan de andere schoten om meer aanvallend te zijn. Ik probeer mezelf te verbeteren.”

Wat ik vraag Garrido

Lorenzo Lecci Lopez: Gaat het project met Garrido door in 2023?

Federico Chingotto:“We hebben nog niet echt gesproken, maar ik denk het wel. Natuurlijk zal ik mijn coaches moeten ontmoeten om te zien wat de beste beslissing voor mij is.

Lorenzo Lecci Lopez: Wat vind je leuk aan Garrido?

Federico Chingotto:“Javi heeft veel kwaliteiten. Hij is een zeer explosieve speler. Ik denk dat hij veel terrein moet afleggen met zijn fysieke kwaliteiten, want als hij dat doet, legt hij veel druk op de tegenstanders. Dat is wat ik van hem vraag als we spelen."

Slijtage is belangrijk

Lorenzo Lecci Lopez: De dagen gaan voorbij en het lijkt erop dat de WPT zal doorgaan en zo Premier Padel organiseert volgend jaar minimaal 8 toernooien. Ben je klaar om nog een seizoen te spelen dat fysiek en mentaal veeleisend is?

Federico Chingotto:“We hebben het erover. Dit seizoen was de verandering erg groot met zoveel toernooien en het was moeilijk. We zullen ons daarop proberen voor te bereiden. Het is mentaal erg zwaar. Ik heb het gevoel dat het aan het einde van het seizoen moeilijker is dan normaal. Ik wil dat het stopt, zoek mijn familie. Slijtage is belangrijk en daar hebben alle spelers mee te maken."

Lorenzo Lecci Lopez: Wat wil je meegeven aan jongeren?

Federico Chingotto:“Ik probeer door te geven wat mijn familie me heeft bijgebracht. Altijd vechten, verantwoordelijkheden, doorzettingsvermogen. Alles is te doen. Ik ben klein van stuk maar je moet altijd vechten omdat we kunnen er komen. Zelfs als je niet nummer 1 bent geworden, als je 100% hebt gegeven, is het hart gevuld. Je kunt rustig gaan slapen.”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !