Jeremy Scatena, de Franse nummer 1 inAPT Padel Rondleiding is terug.

Hij tekent een zeer overtuigende comeback met deze mooie overwinning met zijn Argentijnse partner, Facundo Dominguez, tijdens de APT Future 500 in Fuengirola.

Bedenk dat het zo is de eerste Fransman die een APT-wedstrijd won, en dat is hij misschien op weg naar het winnen van een nieuwe!

Tijdens een interview voor Padel Magazine, vertelt Jeremy over zijn moeilijke tijden, zijn seizoen en zijn toekomst.

“Ik ben in mijn emoties en mijn spontaniteit”

FB: Drie opeenvolgende overwinningen, dat remotiveert na een ingewikkelde periode?

JS:  Oh ja ! Ik besloot weer Franse toernooien te doen omdat het belangrijk voor me is om te concurreren met alles wat daarbij komt kijken: mijn partners vinden, mijn supporters, mijn lichaamsbouw testen, mijn geest, weer genieten van spelen, winnen.

APT-kant, de toekomstige 500 was voor mij een toernooi rijk aan emoties; Het was lang geleden dat ik me mentaal zo goed voelde.

FB: Naar aanleiding van de APT-video waarin we je je supporters zien bedanken, zagen we een paar berichten waarin stond dat je je partner had moeten bedanken en eerst je tegenstanders had moeten begroeten ...

JS: Ik ben een speler die zijn sport ten volle leeft; het is een groot deel van mijn leven. Als ik win ben ik als een tiener die het mooiste meisje van de universiteit kust! Mijn hart bonst, ik ben in mijn emoties en mijn spontaniteit, niet in controle. Mijn emotie is mijn prestatiemotor.

Ik was zo blij dat ik gewonnen had, om dat te delen met onze supporters die aanwezig waren - met de huidige hygiënische omstandigheden is publiek hebben een luxe! - dat ik inderdaad op hen afstormde, maar onmiddellijk de hoek omsloeg naar Facundo en onze tegenstanders.

“Paquito wilde deze wedstrijd niet spelen”

FB: We komen onvermijdelijk terug op een moment dat je raakte, het was dit ongeluk tijdens het EK met Paquito Navarro in de halve finale.

JS: Het was een heel ingewikkeld moment voor mij, ik voelde me verraden omdat ik niet de kans kreeg om mezelf uit te leggen.

Mijn kijk op de feiten is dat Paquito Navarro dit spel niet wilde spelen; hij probeerde 25 minuten te onderhandelen om het spel niet te betwisten.

Hij liep het veld in; het zorgde meteen voor een gespannen sfeer.

Toen ik vanaf het eerste punt, na een lange uitwisseling, een "vamos!" liet horen, steeg de spanning een tandje hoger.

Toen op het tweede punt, toen Paquito op het punt stond te serveren, mijn partner JT Peyrou was terug, dus ik vroeg hem te wachten en ik ging niet op de bal - nog steeds een tandje bijsteken in de omgevingsspanning.

Toen, vanaf de tweede game toen ik window returns deed, maakte hij ongepaste opmerkingen over mijn game, en vervolgens beledigingen die ik je zal besparen.

Het spel ging vrij goed aan onze kant; Ik denk dat ze dachten dat het lang zou duren en dat het niet bij hen paste. Kortom, ik zit niet in hun hoofd, maar ze hebben de beslissing genomen om het op te geven.

Scatena-Dominguez APT KAMPIOENEN

'De FIP moet garant staan ​​voor de vrijheid van de spelers'

FB: Je bent een van de eerste Franse en zelfs internationale spelers die lid wordt van de APT. Het was niet altijd gemakkelijk. Je was ook teleurgesteld om de reactie van de . te zien World Padel Tour...

JS: Laten we zeggen dat ik mijn keuzes heb gemaakt. Binnen de APT vind ik waarden die mij dierbaar zijn zoals eerlijkheid en passie voor padel. Er is een filosofie die de spelers en sportiviteit wil waarderen. Fabrice Pastor en Thomas Johansson zijn verslaafd aan padel en ik hou ervan als passie centraal staat in het project.

De ranglijst van . verlaten World Padel Tour, het is niet prettig. Elk punt en elke plaats had ik gewonnen op het veld. Ik heb veel geïnvesteerd. En het is ook erg duur. Eenzijdig, zonder enige discussie, dit circuit heeft me dus verwijderd van de lijst van de spelers van de WPT met alle punten die daar zijn aangesloten.

Ik wist dat bij het nemen van de beslissing om de WPT te verlaten voor een ander circuit, er sancties zouden volgen en dat mijn keuze zou worden bekritiseerd. De WPT ging zelfs zo ver dat ze me de toegang ontzegden tot een toernooi dat in de buurt van mijn huis plaatsvond. Andere spelers bevinden zich in deze situatie. Hun gedrag is teleurstellend.

Ik neem aan - voor mij is het belangrijk dat ik het gevoel heb dat ik erbij hoor.

FB: Trouwens, meer in het algemeen hebben de huidige WPT-spelers hun eerste aanbod afgewezen. Een ander pro-circuit gelanceerd door Lisandro Borges zou het daglicht kunnen zien. Wat is uw mening over dit alles?

JS: Ik denk dat hoe meer we onze circuits openen padel, hoe meer onze discipline bekend en erkend zal worden. Waar het om gaat is om een ​​vicieuze cirkel rond deze sport te creëren om deze internationaal uit te breiden. Spelers moeten vrij kunnen zijn om de toernooien te spelen die ze willen.

Trouwens, ik denk dat de Internationale Federatie van Padel moet garant staan ​​voor de vrijheid van de spelers. Het is tegenstrijdig om een ​​sport te willen democratiseren terwijl je alleen een profcircuit ondersteunt, vooral als je weet welke druk de WPT op bepaalde spelers kan uitoefenen.

Misschien vind je de APT . leuk of niet Padel Toren. Maar wat zeker is, is dat het circuit het in één jaar mogelijk heeft gemaakt om de interesse van de spelers te vergroten, meer dan de WPT in de afgelopen 5 jaar.

Een nieuwe associatie met Santiago Frugoni

FB: FFT Padel Tour Pyramides P2000, APT Padel Tour, de Franse kampioenschappen van padel ? Met wie ga je spelen?

JS: Wat betreft de P2000 van de piramides, ik zal het spelen met mijn nieuwe partner, Santiago frugoni, die 21e is in de APT en met wie ik de laatste 6-7 toernooien van het jaar zal spelen.

Wat betreft de Franse kampioenschappen, Ik zou ze kunnen doen met Nalle Grinda. Omdat Robin Haziza het evenement verbeurde. Maar de bal ligt vooral in het kamp van de organisatoren. We hopen deze Wild Card te krijgen. Anders doe ik ze helaas niet.

FB: We eindigen met het spel en de competitie: zie je de lucht opklaren? Wat is jouw programma?

JS: Ja, ik zie de lucht opklaren. Ik zit in een nieuwe dynamiek.

Door de drie toernooien die ik zojuist heb gewonnen, kan ik het vertrouwen herwinnen.

Ik werk aan mijn lichaamsbouw en mijn geest om aan de top te staan ​​van wat ik op het veld kan geven, of het nu is voor mijn partner, mijn publiek, mijn sponsors, iedereen die me steunt.

Dus nu, "vamos": we geven onszelf 200% om bovenaan te staan ​​en zo ver mogelijk te gaan.

Fan van padel en van Spaanse oorsprong, de padel stroomt door mijn aderen. Heel blij om mijn passie met u te delen via de wereldreferentie van padel : Padel Magazine.