Deze eerste halve finale was de vijfde confrontatie tussen Chingotto/Navarro en Stupaczuk/Di Nenno. En het is de vijfde overwinning op rij dit seizoen voor de Superpibes tegen het Spaans-Argentijnse duo. Eindscore: 0/6 6/2 6/3 in iets minder dan twee uur spelen.

In bijzonder trage speelomstandigheden in Duitsland moesten de spelers aan de linkerkant geduld hebben op de zwarte loper in Düsseldorf. Revanche zit er niet in voor het duo Chingotto/Navarro, dat desondanks niet ver van de overwinning kwam, zoals vorige week.

Een eenzijdige eerste set

We hoefden niet lang te wachten om de ambities van Chingotto/Navarro te achterhalen. Vanaf de eerste game van de wedstrijd nam het Spaans-Argentijnse duo de overhand, gunde zichzelf vier breakpoints en zette er bij de tweede poging één om.

Tegenover hen maakt het duo Stupaczuk / Di Nenno een reeks ongedwongen fouten en ondergaat het de wet van hun tegenstanders. Met Fede Chingotto in vuur en vlam werd de score al snel erg zwaar.

Met een feilloze prestatie van Paquito Navarro en Federico Chingotto is de score in deze eerste set na iets meer dan dertig minuten spelen, die riekt naar wraakzucht, streng in deze eerste set. Na een 6/0 te hebben geleden tijdens de Madrid Masters, is het hun beurt om het Argentijnse paar een 6/0 toe te dienen.

De terugkeer van de Superpibes

Er was een elektrische schok nodig voor de Superpibes tijdens deze bijeenkomst om deze helse spiraal te stoppen. Het eerste spel van de tweede set belooft veel goeds met de opening van hun counter.

Aan het begin van deze tweede ronde is het duel evenwichtiger. De servers slagen erin hun service te behouden. En toen was er een kleine fout van Fede Chingotto nodig om de tegenstanders weer tot leven te wekken. Eerste breakkansen voor de Argentijnen en eerste break voor Stupa/Di Nenno. De wedstrijd wordt hervat.

Opgewonden, "mentaal ziek“De Argentijnen zijn terug in deze ontmoeting en duwen hun tegenstanders naar een derde ronde. 6-2, voor de Superpibes.

Stupa / Di Nenno, aan het einde van de spanning

De frustratie begint zichtbaar te worden bij Paquito Navarro, die de metronoom van Chingotto af en toe afleidt.

De intensiteit gaat een tandje hoger vanaf de tweede game van deze set, waarbij een breakpoint wordt bespaard voor het Spaans-Argentijnse duo op een volkomen gek punt dat zijn sporen zal nalaten.

De eerste break is eindelijk voor het duo Chingotto/Navarro in een wedstrijd die opnieuw met een gouden punt wordt afgesloten. Een paar grote lange fouten van Stupaczuk kostten de Superpibes deze wedstrijd.

Maar deze wedstrijd had nog een aantal verrassingen in petto. De pauze vindt meteen plaats voor de Superpibes. Deze vergadering wordt opnieuw volledig hervat. En het is met grote moed dat de Argentijnen voor deze derde set en deze ontmoeting zullen gaan.

Een twee-in-één wedstrijd

Wie had aan zo'n gevecht gedacht na de eerste set van deze ontmoeting? De eerste ronde eindigde met een ongelooflijke statistiek: 24 punten gewonnen voor Chingotto/Navarro vergeleken met slechts 9 voor het koppel Stupaczuk/Di Nenno.

En toen moesten de Argentijnen wakker worden voordat er eindelijk een wedstrijd was. De schoten van Stupa en Di Nenno zijn preciezer, ze krijgen gemakkelijker de overhand in de punten en spelen vooral eerlijk. Een pijnlijke overwinning voor de Superpibes, die bijna de uitgang pakten.

Deze bijeenkomst gaf aanleiding tot monsterlijke punten, die meer dan een minuut duurden. Het is een nieuwe finale voor de Superpibes die nu wachten op hun volgende tegenstanders. De tweede halve finale heren wordt gespeeld na de enige echte dameswedstrijd van de dag, tegenpartij Triay/Ortega en Sainz/Llaguno.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.